Internationale Verhuizers

Emigreren met kinderen en huisdieren

  

Door Johan Pronk op maandag, , 13:12

Emigreren ansich is al een hele stap, vooraf moet er al van alles geregeld worden zoals visa's en verblijfsvergunningen. Daarnaast zal u zich moeten uitschrijven bij verschillende instanties in Nederland en opnieuw moeten aanmelden bij de verschillende instanties in uw nieuwe land.

Emigreren met kinderen

Naast het vele regelwerk zal u ook uw gezin moeten inlichten en voorbereiden op de aankomende emigratie. Vooral bij kinderen is het belangrijk om vooraf veel te praten. Hoe jong de kinderen ook zijn ze hebben maar al te goed door dat er iets groots staat te gebeuren. Door veel te praten kan u de kinderen rustig laten wennen aan het feit dat zij zullen verhuizen naar een ander land, probeer daarbij ook met oplossingen te komen. Doordat we in een moderne tijd leven kunnen kinderen altijd nog msn-en of skypen met hun vriendjes in Nederland.

Kijk vooral ook goed naar wat er voor scholen en sportclubs er in de buurt zijn, over het algemeen passen kinderen zich vrij snel aan. Op een internationale school is het voor oudere kinderen makkelijker om vrienden te maken maar voor jonge kinderen kan een sportclub ook goed helpen, als jonge kinderen eenmaal op gaan in een spel hebben ze zo contact met andere kinderen, dat ze elkaars taal nog niet zullen verstaan maakt dan vaak weinig uit.

Emigreren met huisdieren

Mocht u uw huisdieren ook mee willen nemen met de emigratie dan komen daar vaak wel een aantal regels bij kijken. Zo zal uw huisdier wel over over een paspoort voor gezelschapsdieren moeten beschikken. Dit paspoort zal ook aan de volgende eisen moeten voldoen:

  • Voor een hond geldt dat het paspoort gegevens moet bevatten over rabiësvaccinaties. En als met de hond opnieuw laat inenten dan mag deze pas 21 dagen na de inenting de grens over.
  • Het paspoort moet gegevens bevatten over de huidige gezondheidstoestand van uw huisdier. De gezondheidsverklaring moet in de rubriek ‘klinisch onderzoek’ ingevuld zijn.
  • Het paspoort zal ook rubrieken moeten bevatten voor klinisch onderzoek en legalisatie voor het vervoeren van de dieren buiten de EU.

Daarnaast moet u rekening houden met de grote en het gewicht van uw huisdier. Veel vliegtuigmaatschappijen hanteren namelijk de regel dat huisdieren onder de 5 kilo mee mogen in de cabine en huisdieren boven de 5 kilo in een kennel in het bagageruim. Daarnaast is het verstandig om van te voren te informeren omdat er niet altijd voldoende capaciteit is voor meerdere huisdieren.

Ook geldt voor veel landen dat de huisdieren in in quarantaine moeten voordat zei de luchthaven mogen verlaten, dit geldt meestal voor 30 tot 60 dagen. U kan er voor kiezen om eerst de huisdieren vooruit te sturen zodat u ze gelijk kan meenemen als u aan komt in het nieuwe land van bestemming of dat u ze later ophaalt als uw gezin al aan de nieuwe omgeving heeft kunnen wennen.