Internationale Verhuizers

Emigreren naar Brazilië

  

Door Johan Pronk op donderdag, , 10:12

Uit het aantal aangevraagde offertes op Intlmovers blijkt dat er steeds meer mensen emigreren naar Brazilië. In dit jaar zijn er al 12% meer offertes voor een verhuizing naar Brazilië aangevraagd dan in het jaar 2011.

Belangrijke groeimarkt
Dat Nederlandse bedrijven een markt zien in Brazilië blijkt ook aan het bezoek van Willem Alexander en Maxima een week geleden om het Nederlandse bedrijfsleven te promoten. Met het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 in aantocht blijft Brazilië veel investeren in de infrastructuur en het bedrijfsleven.

Dit blijkt ook uit de cijfers van de laatste jaren waar de Braziliaanse economie een groei laat zien van 5% per jaar. Daarmee is Brazilië op weg één van de belangrijkste landen te worden in Zuid Amerika voor zover ze dat al niet waren.

Voor de Nederlandse ondernemers een ideale kans om een bedrijf te vestigen in Brazilië of als expat in Brazilië te gaan werken voor één van de grote bedrijven die zich op de Braziliaanse markt richten. Daarnaast werkt het leefklimaat ook mee voor mensen om hun keuze op Brazilië als hun nieuwe bestemming te laten vallen.

Lage werkeloosheid
Brazilië is ook een land met een lage werkeloosheid, natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor de situatie in de sloppenwijken maar over het algemeen stimuleert de Braziliaanse overheid de werkgelegenheid enorm. Daarnaast staan zij ook te springen om buitenlandse bedrijven binnen te halen om de economie verder te boosten.

Voor expats liggen de kansen op een baan in Brazilië vooral op de leidinggevende posities, vooral voor Europese bedrijven moet men toch rekening houden met een cultuuromslag als met Braziliaanse werknemers in dienst neemt.

Meer informatie
Voor meer informatie over werken en wonen in Brazilië kan u terecht op de site van export.nl en uw gratis offertes kan u natuurlijk gelijk aanvragen op Intlmovers.nl