Internationale Verhuizers

Emigreren naar Zuid Afrika

  

Door Johan Pronk op woensdag, , 12:24

Tijdens de emigratie golf na de tweede wereld oorlog van 1945 tot 1954 emigreerde 1 op de 20 Nederlanders. De drie populaire landen toentertijd waren Australië, Canada en Zuid Afrika. In Zuid Afrika zijn heden ten dage nog steeds genoeg Nederlandse emigranten of mensen met een Nederlandse achtergrond te vinden. Maar is Zuid Afrika momenteel nog een aantrekkelijk land om heen te emigreren?

Allereerst biedt Zuid Afrika qua leefcomfort natuurlijk vele voordelen, zo is het klimaat een stuk aantrekkelijker dan in Nederland en kan men genieten van grote stukken ongerepte natuur. Daarnaast beschikt Zuid Afrika ook over een moderne infrastructuur, zeker in vergelijking met andere Afrikaanse landen.

Tegenwoordig is het niet meer zo makkelijk als tijdens de emigratie golf om aan een permanente Zuid Afrikaanse verblijfsvergunning te komen. Als een gespecialiseerd iemand of investeerder zul je makkelijker aan een verblijfsvergunning komen. Iets wat logisch is en ook in meerdere landen zo werkt en is bedoeld om zo vooral de werkeloosheid onder de eigen bevolking naar beneden te helpen.

Wie eenmaal aan een verblijfsvergunning geholpen is zal nog moeten wennen aan de regels en cultuur in Zuid Afrika. Waar we in Nederland proberen alles zo efficiënt mogelijk te werk te gaan viert in Zuid Afrika bureaucratie nog hoog tij. Bij overheids kantoren staat gewoon iedereen in dezelfde rij, of je nu alleen wat komt inleveren of je moet van alles regelen. Houdt hier dus rekening mee dat een bezoek aan een overheidsinstantie gemakkelijk een paar uur in beslag neemt.

Hier staat wel tegenover dat je in je vrije tijd met volle teugen kan genieten van de ongerepte natuur en de heerlijk ontspannen manier van leven in Zuid Afrika. Daarnaast zijn de levenskosten lager en kan u wonen in een grote huis met een stuk grond in een rustigere omgeving. Met zoveel natuurlijk om u heen zal elk weekend als een kleine vakantie voelen als u er op uit trekt.

Mocht u een baan weten te vinden of als pensionado naar Zuid Afrika willen emigreren dan zal u zeker tot rust komen en kunnen genieten van de relaxte manier van leven.

Vraag hier gelijk gratis offertes aan voor een verhuizing naar Zuid Afrika!