Internationale Verhuizers

London nog steeds de populairste stad voor de werkende emigrant

  

Door Johan Pronk op maandag, , 11:07

Zoals op de infographs op de hoofdpagina van Intlmovers.nl al te zien is, is het Verenigd Koninkrijk erg populair voor verhuizingen vanuit Nederland. Het is natuurlijk relatief dichtbij en economisch gezien aantrekkelijk om daar je geluk te beproeven.

Zoals menigeen wel zou verwachten in London veruit de meest populaire bestemming in het Verenigd Koninkrijk, het is veruit de grootste stad en huisvest vele grote internationale bedrijven.

Daarnaast blijkt uit een onderzoek van Global Talent Mobility Survey dat London de populairste stad is om heen te emigreren vanwege werk. Veel emigranten wonen in de buitenwijken van London of in zogenaamde new towns als Stevenage en Milton Keynes. Het voordeel van wonen in een buitenwijk of new town is dat binnen no time in het centrum van London kan zijn maar toch rustig kunt wonen met groen om je heen.

London telt op dit moment een behoorlijke groep Nederlandse expats en in het centrum zit zelfs een Nederlandse pub, dus mocht je de Koninginnedag missen dan kan je op 30 april altijd nog naar The Hems die waarschijnlijk volgepakt zal staan met mensen gekleed in het oranje.

Op het gebied van sport kom je tijd te kort als je in London woont, in London alleen al spelen zes Premier League clubs en op de professionele niveaus daaronder spelen nog eens acht clubs. Daarnaast zijn er ook nog vele rugby en cricket clubs te vinden. Mocht je op maandag de voetbal willen bespreken bij de koffie automaat dan zou je ik aanraden om het Premier League voetbal te proeven bij Fulham FC.

Deze laagdrempelige club is qua tickets niet al te duur in vergelijking met de grote clubs als Chelsea en Arsenal en speelt nog in een authentiek stadion aan de Thames. Naast sport staat London natuurlijk ook bekend vanwege de cultuur, het uitgaan en de vele theatervoorstellingen die je er kunt bezichtigen.

Kortom mocht je van een dynamische en drukke stad houden afgewisseld met de rust van de natuur buiten London dan is het zeker een ideale werkplek voor de Nederlandse emigrant. Je zult waarschijnlijk tijd te kort komen om alles van London te ontdekken!


Vraag hier gelijk gratis offertes aan voor een verhuizing naar London!