Internationale Verhuizers

Nederlandse emigranten hebben eerder heimwee

  

Door Johan Pronk op donderdag, , 13:48

Nederlandse emigranten hebben eerder heimwee naar Nederland dat emigranten uit andere landen blijkt uit een onderzoek van Global Talent Mobility Survey. Daarnaast verschillen de beweegredenen van Nederlanders om naar het buitenland te emigreren behoorlijk met andere emigranten uit andere landen.

Voorbereiding
Één van de redenen voor Nederlandse emigranten met heimwee is het mislukken van een buitenlandse carriere, wat in sommige gevallen het gevolg is van een slechte voorbereiding. Daarnaast is een reden van terug keer familie in Nederland of kinderen die men liever in Nederland wilt opvoeden.

Een gevolg van het feit dat wij het in Nederland (ondanks negatieve berichten en veel geklaag) toch wel goed voor elkaar hebben is dat Nederlandse emigranten vaak met de neus op de feiten worden gedrukt. Waar je in Nederland dingen relatief snel voor elkaar kan krijgen werkt dit in het buitenland vaak anders.

Vandaar dat het voor de emigratie belangrijk is je goed voor te bereiden en niet van die ene fantastische vakantie ervaring uit te gaan. Daarnaast kunnen de internationale verhuizers op Intlmovers u nog helpen om de emigratie tot een succes te maken.

Redenen om te emigreren
Als het gaat om emigreren vanwege de liefde staat Nederland op de eerste plaats. Van alle emigranten wereldwijd emigreren Nederlanders ruim vijf keer zo veel als de rest van de emigranten vanwege de liefde.

Daarnaast gaven weinig Nederlandse emigranten aan te emigreren vanwege carrièreverbetering. Nederlanders zijn avontuurlijk ingesteld en gaven aan te emigreren om iets te kunnen betekenen in de wereld. Natuurlijk zijn er ook nog voldoende emigranten die vertrekken na hun pensioen om in het buitenland te genieten van een beter klimaat.

Minste last van heimwee
De Nederlanders die emigreerden vanwege een beter klimaat gaven ook aan minder last van heimwee te hebben. Vaak zijn dit ook mensen die de emigratie ver vooruit gepland hebben en zich daardoor optimaal konden voorbereiden.

Van de mensen die weer terug kwamen naar Nederland gaven weinig mensen aan spijt te hebben van de emigratie. Een emigratie is een verrijking van het leven en een ervaring die je altijd bij zal blijven.

Kortom met de juiste voorbereiding is een emigratie een kans die altijd een positief effect op uw leven zal hebben!