Internationale Verhuizers

Verhuizen naar het Buitenland

  
Staat u voor de grote uitdaging om naar het buitenland te verhuizen? Door gebruik te maken van Intlmovers.nl kan u offertes aanvragen voor een verhuizing naar elke bestemming in de wereld. Intlmovers selecteert voor elk land de beste internationale verhuizers zodat u zich wat verhuizen betreft geen zorgen hoeft te maken. Deze verhuizers beschikken over specifieke kennis over het land waar u naar toe wilt verhuizen.

Vraag gratis offertes aan voor u internationale verhuizing naar het buitenland - en kies de beste verhuizer voor uw verhuizing!

Hoe werkt het?
1. Kies het land waar vanuit uw verhuizing plaatsvind (bijvoorbeeld Nederland)
2. Kies het land waarnaar u gaat verhuizen
3. Kies de verhuizers en vul het formulier in
4. Krijg offertes die u kunt vergelijken!

Start nu! Begin met stap 1:
Kies het land waar vanuit je verhuizing plaatsvind (bijvoorbeeld Nederland)

Verhuizen van

Verhuizen naar

Waar moet u nog meer aan denken?

Als u gaat verhuizen naar het buitenland zijn er naast het regelen van de internationale verhuizing nog een aantal andere belangrijke zaken waar u aan moet denken. Wij hebben een klein overzicht voor u gemaakt met punten die belangrijk zijn bij een emigratie.

Wat u allemaal moet regelen is afhankelijk van het land van bestemming. De volgende dingen moet u in ieder geval zeker regelen:

  • Legalisatie documenten
  • Een geldig persoonlijke DigiD
  • Belastingen
  • Zorgverzekering
  • Pensioen
  • Uitkering

Legalisatie documenten
Documenten die bij de Nederlandse overheid geldig zijn, zijn vaak in het buitenland niet rechtsgeldig. Voordat documenten in het buitenland gebruikt kunnen worden dienen deze eerst gelegaliseerd te worden. Onder legalisatie verstaat men de controle dat een document is afgegeven door een persoon die daartoe bevoegd is en dat de handtekening op een document ook behoord tot de persoon die de handtekening gezet heeft. Voor meer informatie over legalisatie kan u contact opnemen met het ministerie van buitenlandse zaken.

Een geldig persoonlijke DigiD
In het buitenland kan u alleen een DigiD aanvragen als u klant bent van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en AOW-pensioen ontvangt. Als u dit niet bent kan u in het buitenland geen DigiD aanvragen omdat de activeringscode van uw DigiD gestuurd wordt naar het adres dat geregistreerd staat bij het GBA (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens). Daarom moet u als u nog geen DigiD heeft uw DigiD voor uw vertrek aanvragen.
 
Belasting in het buitenland
Volgens de belastingdienst hoeft er in Nederland alleen belasting betaald te worden als u in Nederland woont en in Nederland een inkomen heeft. Als u in het buitenland gaat wonen en werken en dus u inkomen hebt, hoeft er in Nederland geen belasting betaald te worden. Toch is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst voor uw verhuizing naar het buitenland. Zij weten precies in welke situatie u wel en niet belasting schuldig bent aan Nederland.

Zorgverzekering in het buitenland
Als u verhuist naar het buitenland dat moet u er rekening mee houden dat een aantal verzekeringen niet meer zullen gelden in het buitenland. Dit is afhankelijk van het land, de duur en of u gaat werken in het land waarnaar u verhuist. Voor u verhuist naar het buitenland is het raadzaam om even contact op te nemen met uw verzekeraar.

Pensioen in het buitenland
Als u verhuist naar het buitenland dan zijn er een aantal mogelijkheden voor uw pensioen. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw huidige pensioenverzekeraar om de situatie te bespreken zodat u in uw nieuwe thuisland niet voor verrassingen komt te staan.

Uitkering in het buitenland
Of u een uitkering mee kan nemen naar het buitenland hangt af van wat voor uitkering u ontvangt, in welk land u gaat wonen en of er met het land waar u gaat wonen met Nederland een verdrag is afgesloten. Om vast te stellen of u in uw nieuwe thuisland een uitkering kan blijven ontvangen kan u het beste contact opnemen met de rijksoverheid.

Wilt u gelijk offertes van populaire bestemmingen vergelijken? Klik op het land waar u naar toe verhuist!